Womens Club
Απριλίου 17, 2025, 06:29:44 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Μπεκρή μεζές  (Αναγνώστηκε 1529 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
alexia
Administrator
******
Μηνύματα: 345



« στις: Φεβρουαρίου 07, 2010, 02:49:34 μμ »

Υλικά που θα χρειασθούμε

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια μικρά
5 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
3 κουταλιές πιπεροσαλάτα
8 λιαστές ντομάτες σε λάδι
4 μπαχάρια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φλυτζάνια λάδι
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 ξυλαράκι κανέλλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
αλάτι , πιπέρι



Προετοιμασία

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ με το κρασί, τη μουστάρδα, ένα φλιτζάνι λάδι και όλα τα μπαχαρικά. 
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Την άλλη μέρα σοτάρουμε με το υπόλοιπο λάδι σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την πιπεροσαλάτα, το μαριναρισμένο κρέας με το ζουμί του και ανακατεύουμε ωσότου ροδοκοκκινίσει, προσθέτοντας δύο ποτήρια ζεστό νερό και την τριμμένη ντομάτα , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράζει για τρεις ώρες περίπου (εξαρτάται από τη δύναμη της φωτιάς), ωσότου μείνει με τη σάλτσα του.

Δέκα λεπτά προτού κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε και τις λιαστές ντομάτες.
Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε

Ο κόσμος είναι πολύς για να κάνω σε όλους το χατήρι!!
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!