alexia
|
 |
« στις: Σεπτεμβρίου 13, 2012, 02:41:49 μμ » |
|
Πώς θα κρατηθείς μακριά από τον πειρασμό; Δοκίμασε κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές:
-Μην συνοδεύεις το φαγητό με άλλες δραστηριότητες, π.χ., διάβασμα, τηλεόραση. Δεν έχεις τον έλεγχο του τι τρως, του πόσο γρήγορα τρως και, κυρίως, θα προσπεράσεις κατά πολύ το σημείο κορεσμού.
-Τοποθέτησε σε εμφανές μέρος υγιεινές τροφές. Απάλειψε τα περιβαλλοντικά ερεθίσματα που δείχνουν να οδηγούν στην κατανάλωση τροφής μεταξύ των γευμάτων, π.χ., μπολ με σοκολατάκια σε κοινή θέα κ.ά. Εξαφάνισε τις τροφές «υψηλού κινδύνου» (μπισκότα, σοκολάτες, κ.λπ.). Αντίθετα, τοποθέτησε φρούτα και λαχανικά σε εμφανές, ευπρόσιτο μέρος. Ακόμη και στις… δύσκολες ώρες, θα είναι πιο εύκολο να βρεις μπανάνα, από σοκολάτα ή μπισκότα.
-Περιόρισε το αλάτι και τη ζάχαρη, ώστε να καταναλώνεις σταδιακά μικρότερη ποσότητα από το κυρίως πιάτο. Το αλάτι θα σε κάνει να φας περισσότερο και η ζάχαρη δε θα σου επιτρέψει να καταλάβεις ότι χόρτασες εγκαίρως.
-Κόψε τα delivery. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αλάτι και λιπαρά τα έτοιμα φαγητά, με αποτέλεσμα να τρως περισσότερο.
-Μην κάνεις διάλειμμα στο κυλικείο! Απόφυγε χώρους όπου τείνει να εκδηλώνεται κατανάλωση τροφής μεταξύ των γευμάτων, π.χ., μπαρ, κυλικεία κ.ά. Δε χρειάζεται να φας κι εσύ επειδή η συνάδελφός σου είχε... λιγούρες.
-Μάθε να αρνείσαι. Πες «όχι» όταν σου προσφέρουν κάποιο γλυκό στο γραφείο. Μην τρως ποτέ γλυκό μεταξύ των γευμάτων: θα σε κάνει να πεινάσεις συντομότερα και θα αρχίσεις να τσιμπολογάς (ειδικά το βράδυ).
-Μάθε τις σωστές μερίδες. Σέρβιρε συγκεκριμένες μερίδες, π.χ., φιλέτο κρέατος όσο μια τράπουλα, ώστε να έχεις καλύτερο έλεγχο του τι καταναλώνεις και να μπορείς να αναγνωρίσεις τις στιγμές που τρως πολύ παραπάνω.
-Περιόρισε το άγχος. Μην τρως τρόφιμα που αγαπάς, τις ημέρες που η ψυχική σου διάθεση δεν είναι στα καλύτερά της. Είναι πολύ πιθανό να φας τουλάχιστον διπλάσια ποσότητα! Μείωσε το στρες με 30 λεπτά περπάτημα, αφιέρωσε 10 λεπτά στον εαυτό σου για να ηρεμήσει όταν επιστρέφει από τη δουλειά.
|