Womens Club
Σεπτέμβριος 26, 2023, 11:37:47 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Καλαμάρια Γεμιστά  (Αναγνώστηκε 1098 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
maraki
Jr. Member
**
Μηνύματα: 97



« στις: Μάρτιος 15, 2010, 06:20:48 μμ »

Υλιικά που θα χρειαστούμε:

1 κιλό καλαμαράκια
½ κιλό φέτα φαρελίσια (πιπεράτη)
½ κιλό ώριμες ντομάτες
½ κούπα ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
Αλάτι
Πιπέρι (κόκκινο και πράσινο)


Εκτέλεση Συνταγής:

Στις μέρες μας τα καλαμαράκια είναι καθαρισμένα. Αν δεν είναι τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε καλά.
Κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα και τη δίχνουμε στο μπολ με την τομάτα.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πράσινο πιπέρι.
Αν είστε φίλος τα καυτερά ρίχνετε και κόκκινο πιπέρι.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μίγμα στο 80% της χωρητικότητας και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Δεν τα γεμίζουμε εντελώς για να μην ξεχειλίσει.
Τοποθετούμε τα καλαμαράκια σε ένα ταψί.
Περιχύνουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και κουνάμε τα καλαμαράκια έτσι ώστε το λάδι να πάει και από κάτω τους και να μην κολλήσουν.
Μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (προσοχή! όχι ρετσίνα) και μισή κούπα νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
! Βγάλτε την οδοντογλυφίδα πριν σερβίρετε.


Καλή σας όρεξη!
Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε

Νευρωτικός είναι ο άνθρωπος που χτίζει κάστρα στον αέρα. Ψυχωτικός είναι εκείνος που ζει μέσα σε αυτά και ψυχίατρος αυτός που παίρνει τα νοίκια.
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!