Womens Club
Οκτώβριος 18, 2021, 05:36:44 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Ελιόψωμο  (Αναγνώστηκε 656 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
dimitra
Jr. Member
**
Μηνύματα: 76


« στις: Φεβρουάριος 11, 2011, 11:30:55 μμ »

 Υλικά που θα χρειασθούμε

    * 1 1/4 φλυτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
    * 1/2 κουταλιά της σούπας μαγιά σκόνη
    * 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    * 3 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι μαλακό
    * 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    * 1/8 φλυτζάνι βούτυρο
    * 1/2 φλυτζάνι ελιές χωρίς τα κουκούτσια και κομμένες


     

  Εκτέλεση Συνταγής


-Βάζετε σε μία λεκάνη 1/2 φλυτζάνι από το νερό, διαλύετε την μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα να γίνει κρεμώδες, γύρω στα 15 λεπτά

-Προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και το μισό αλεύρι και ζυμώνετε

-Συνεχίζετε να ζυμώνετε προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι

- Προσθέτετε το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη

-Προσθέτετε το βούτυρο λίγο λίγο τη φορά και εξακολουθείτε το ζύμωμα

-Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο μπωλ και την φέρνετε μερικές βόλτες ώστε να λαδωθεί από όλες τις πλευρές και σκεπάζετε σφιχτά το μπωλ με πλαστική μεμβράνη ή με μια πετσέτα

-Αφήνετε να διπλασιαστεί η ζύμη σε μέγεθος, περίπου μία ώρα

-Αφού φουσκώσει την ξεσκεπάζετε και την ζυμώνετε ελαφρά να ξεφουσκώσει

-Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι

-Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο, ρίξτε τις ελιές και διπλώστε το ως εξής: Φέρτε το επάνω κομμάτι στη μέση του παραλληλογράμμου και μετά φέρτε το κάτω επίσης να συναντήσει το πρώτο. Κλείστε το με τσιμπήματα

-Βάλτε τη ζύμη στο ταψάκι με το ενωμένο μέρος προς τα κάτω

-Απλώστε το μαλακά να απλωθεί στο ταψί

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C

-Σκεπάζετε το ταψί με μία βουτυρωμένη μεμβράνη και αφήστε το ψωμί να φουσκώσει για περίπου μία ώρα

-Ξεσκεπάστε το και ψήστε το για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει

-Μόλις είναι έτοιμο βγάλτε το από τον φούρνο και αμέσως και από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει πάνω σε μια πετσέτα.



Καλή Επιτυχία!!
Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!